Politika

Delo z jutrišnjim dnem objavlja poročilo računskega sodišča! Preko teh oseb je potovalo vse do Suzane Kos!

Ekskluzivno razkrivamo, da bo časopis Delo v lasti idrijskega tajkuna Stojana Petriča razkrilo poročilo Računskega sodišča o nabavi nujne medicinske opreme v času prvega vala epidemije. Poročilo je novinarki Dela Suzani Kos predal “žvižgač” Ivan Gale, pri interpretaciji pa je neuradno sodeloval tudi predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel. 

Zgodovina se ponavlja. Rušitelji sedanje vlade so se odločili, da bodo s pomočjo Ivana Galeta in objavljenega poročila Računskega sodišča izvršili poslednji pritisk na koalicijski stranki SMC in NSi, da bosta zapustili sedanjo vlado. Kot smo izvedeli iz zanesljivih virov, je med mediji tranzicijske levice potekal krvavi boj, kdo bo prvi objavil osnutek poročila. Najbolj spretni so bili pri Delu. Pomagal jim je nekdanji urednik in sedaj zaposleni na HSE, Luka Jakše. Ne smemo pozabiti, da je Jakšeta na HSE pripeljal Matija Sevšek, vplivni politični igralec tranzicijske levice.

Kot smo izvedeli iz “črne vdove”, je poročilo zanje tajno komentiral tudi predsednik Računskega sodišča Tomaž Vesel. Le-ta je na zadnji tiskovni konferenci za medije izjavil, da vsebine ne sme komentirat zaradi kršenja postopka in zakonodaje. Vendar je Vesel postal že pravi mojster kršenja zakonodaje, kar je dokazal v zapletanju v aferah Fifa, Čeferin in Nemčija. No, Vesel je tudi eden izmed operativcev globoke države, ki so del premišljenega načrta za rušenje vlade. Na zadnji tiskovni konferenci pa je nonšalantno dejal, da vsaj trinajst pogodb ustrezajo sumu kaznivega dejanja.

Predsednik računskega sodišča Tomaž Vesel  (Foto: STA)

Zadnji obupni poskusi Stojana Petriča
Tudi tokrat je časopis Delo prevzel vlogo medija globoke države. Politična nadaljevanka centrov moči tranzicijske levice se je pričela s pompozno objavo članka o Koaliciji ustavnega loka konec septembra. Vplivni politični igralci iz ozadja so se odločili za zadolženega profesorja na Ekonomski fakulteti Jožeta Pavliča Damijana. A je hitro porabil kredit zaupanja v javnosti in je odšel kot “kurba s plesa.” Ne smemo pozabiti, da sta si Damijana kot kandidata izmislila Drago Kos in tesni sodelavec Gregorja Golobiča, Bogdan Biščak. Operacijo pa so takrat finančno v ozadju podpirali Petrič, Martin Odlazek in Darko Klarič.

Informacija nas sploh ne sme presenetiti. V zadnjih mesecih je Stojan Petrič najbolj aktiven, da bi čim prej na oblast prišla koalicija KUL. Petrič je od leta 2003 dobil skoraj eno milijardo proračunskih sredstev. A je v zadnjem času doživljal poraz za porazom. Njegovi najhujši porazi so, da Kolektor ni bi izbran pri gradbenih projektih gradnje drugega tira, obnova protokolarnega hotela Brdo in gradnja karavanškega predora.

 

Zato nas ne sme čuditi, da se je pojavila informacija, da famozni Forum 21 ne bo odšel na smetišče zgodovine, kot je obljubljal nekdanji predsednik RS Milan Kučan. Naslednika je našel v Stojanu Petriču. Obupani tajkun iz Idrije upa, da mu bo z zadnjim poskusom uspelo dobiti tri poslance Stranke modernega centra, da pade tretja vlada Janeza Janše.

Luka Perš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button