Svet

Če pade Amerika, bo vodja sveta postal kitajski Xi, drugih kandidatov ni!

“Če Amerika pade, bo vodja sveta postal kitajski Xi, tudi Putin ne. Drugih kandidatov ni. Torej bo konec z našim svobodnim svetom,” je izjavil poljski družbeno-politični komentator, popotnik, pisatelj, televizijski voditelj in zaprisežen svobodoljub Wojciech Cejrowski, ki opozarja, da aktualni predsednik ZDA Biden že zaradi svoje demence ne bo vztrajal dolgo časa.

 

Nekaj časa je to mogoče prikrivati, a naposled ga bo zamenjala Harrisova – karieristka brez načel. In ko bo enkrat Harrisova, bo pri nas tudi Kitajska ljudska republika kot nov globalni hegemon. Ob tem nasprotnike Trumpa sprašuje ali je to bolje od najslabšega Donalda. 

Po mnenju poljskega komentatorja Wojciecha Cejrowskega bi padec Amerike pomenil, da bi na svetu obveljal kitajski družbeni red, v katerem ne bo več prostora za tako priljubljeno zahodno demokracijo. Ob tem ne verjame, da bi Kitajski, to uspela preprečiti grupacija brez vodje – Evropska unija. Niti nemška kanclerka Angela Merkel niti britanski premier Boris Johnson se po njegovem prepričanju nista sposobna zoperstaviti kitajskemu predsedniku Xi Jinpingu, poroča Polonia Christiana.

 

Cejrowski se sprašuje, le zakaj bi se Kitajci z EU ali omenjenima državnikoma želeli pogajati, saj ni nevarnosti, da bi Nato proti njim pričel streljati, ker ne bo nikogar, ki bi takšen ukaz izdal. Edini, ki takšen ukaz lahko izda je predsednik ZDA, zato bi za nas moralo biti KLJUČNO, da prav on predstavlja resnično protiutež Rusiji, Kitajski in vse ostalim. Po njegovem prepričanju aktualni predsednik ZDA Joe Biden ni oseba, ki bi se bila sposobna zoperstaviti kitajski dominaciji. Kot je prepričan, je Biden dementen in ves čas dela napake. Vsak dan lahko vidimo, kako se njegovi stavki zapletajo in kako ne ve kaj govori, prav tako pa ne ve, kaj bere.

Foto: epa

Tudi Kitajci in Rusi to opažajo, zato so že začeli testirati ZDA. Putin je obnovil vojno v Ukrajini, takoj ko je bivši predsednik ZDA Donald Trump odšel s položaja. Kot je vladal Trump, se je bal povračilnih ukrepov, zato je v tišini čakal. Kitajci pa so priložnost prav tako že izkoristili in se lotili Mjanmara, Hong Konga in Tajvana. V času prejšnjih predsednikov so se bali dotikati Tajvana, saj so razumeli okoliščine: 25 milijonov prebivalcev, neodvisna država, zaveznik ZDA. Seveda je bil nekoč pred davnimi leti Tajvan del kitajskega državnega ozemlja, vendar pred sto leti in dvema svetovnima vojnama.

Biden bo zaradi demence slej ko prej odstopil, nasledila pa ga bo Harrisova, ki bo na Zahodu dopustila kitajsko dominacijo


Biden bo moral kmalu odstopiti ali pa bo odstavljen zaradi nezmožnosti opravljanja funkcije. Zaenkrat imamo za seboj le nekaj več kot sto dni njegovega predsedovanja, zato je določene stvari mogoče prikriti. Vendar pa to ne more trajati v neskončnost. Potemtakem bo moral odstopiti, ali pa bo odstavljen, o čemer govori 25. sprememba Ustave. Vprašanje pa je, kaj bo potem, ko bodo ZDA še bolj oslabljene. Predsednica ZDA bo postala Kamala Harris, ki je ne podpira niti njena lastna stranka.

Joe Biden in Kamala Harris (foto: EPA)

 

Na konvenciji demokratske stranke je namreč prejela zgolj 2 odstotka glasov podpore. Harrisova nima osebnih načel. Trenutno je marksistka, sicer pa oportunistka in vse v njenem osebnem življenju to dokazuje. Zaradi kariere in osebnih koristi naredi to kar je potrebno. Potemtakem se nimamo česa veseliti, tudi tisti ne, ki niso marali Trumpa. Sedaj imajo Bidna, malce pozneje pa bodo dobili Harrisovo. In ko bo enkrat Harrisova bo pri nas tudi Kitajska ljudska republika kot svetovni hegemon. Cejrowski se ob tem sprašuje ali je to zares boljše od najslabšega Trumpa.

 

Domen Mezeg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button