Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Slovenija

Bosanski migrant v Velenju z nožem ranil policistko! Policija bila primorana streljati!

policija 1 scaled 1
Foto: STA

V sredo, 11. novembra so velenjski policisti intervenirali v centru Velenja zaradi 22-letnega državljana BiH, ki naj bi razgrajal, razbijal in grozil s samomorom. Ko ga je policija izsledila je policiste napadel z nožem in pri tem ranil policistko. Policisti so izstrelili opozorilni strel, uporabili električni paralizator, a brez haska. Na koncu so ga ustrelili.

Velenjski policisti so v sredo, 11. novembra 2020 bili obveščeni, da neznani moški v centru Velenja razgraja, razbija in grozi s samomorom, so sporočili s PU Celje.

Po poročanju Siola naj bi šlo za 22-letnega državljana Bosne in Hercegovine. “Ko ga je patrulja izsledila, je policiste napadel z nožem, zato so policisti izstreli opozorilni strel, nakar je osumljenec pobegnil,” so v sporočilu za medije zapisali na Policijski upravi Celje.

Ko so policisti dohiteli osumljenca na Titovem trgu, jih je ta ponovno napadel z nožem. Prisiljeni so bili uporabiti električni paralizator, a je bosanskemu državljanu uspelo prijeti policistko in jo z nožem poškodovati po glavi. Zato so policisti zoper njega uporabili strelno orožje.

Paralizator ni onesposobil napadalca

“Zaradi poškodb sta bila policistka in kršitelj z reševalnim vozilom odpeljana v celjsko bolnišnico,” so sporočili s policije in dodali, da sta o neljubem dogodku bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec. Obveščeno je bilo tudi Specializirano državno tožilstvo.

133 clen

133. člen Zakona o nalogah in pooblastilih policije (vir: Zakonodaja.com)

Dogodek bo preverjala tudi komisija, “ki jo bo na podlagi drugega odstavka 133. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije imenoval v. d. generalnega direktorja policije.” Iz dane napovedi je razbrati, da je bila 22-letnemu bosanskemu migrantu povzročena huda telesna poškodba ali posebno huda telesna poškodba, a je po trditvah policije izven življenske nevarnosti.

 

Za zdaj ostaja neznanka, ali je bil bosanski migrant v času napada pod vplivom prepovedanih drog. Policistom je bila po dogodku ponujena psihosocialna pomoč.

Na napad v Velenju se je odzval tudi premier Janez Janša. “Napadeni in ranjeni policistki v Velenju želimo čimprejšnje okrevanje. Hvala pripadnikom Policije, ki skrbite za varnost Slovenije in njenih prebivalcev,” je zapisal slovenski premier.

Ivan Šokić

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...