Informer
Spletni posrednik informacij

Bosanski migrant v Velenju z nožem ranil policistko! Policija bila primorana streljati!

0

V sredo, 11. novembra so velenjski policisti intervenirali v centru Velenja zaradi 22-letnega državljana BiH, ki naj bi razgrajal, razbijal in grozil s samomorom. Ko ga je policija izsledila je policiste napadel z nožem in pri tem ranil policistko. Policisti so izstrelili opozorilni strel, uporabili električni paralizator, a brez haska. Na koncu so ga ustrelili.

Velenjski policisti so v sredo, 11. novembra 2020 bili obveščeni, da neznani moški v centru Velenja razgraja, razbija in grozi s samomorom, so sporočili s PU Celje.

Po poročanju Siola naj bi šlo za 22-letnega državljana Bosne in Hercegovine. “Ko ga je patrulja izsledila, je policiste napadel z nožem, zato so policisti izstreli opozorilni strel, nakar je osumljenec pobegnil,” so v sporočilu za medije zapisali na Policijski upravi Celje.

Ko so policisti dohiteli osumljenca na Titovem trgu, jih je ta ponovno napadel z nožem. Prisiljeni so bili uporabiti električni paralizator, a je bosanskemu državljanu uspelo prijeti policistko in jo z nožem poškodovati po glavi. Zato so policisti zoper njega uporabili strelno orožje.

Paralizator ni onesposobil napadalca

“Zaradi poškodb sta bila policistka in kršitelj z reševalnim vozilom odpeljana v celjsko bolnišnico,” so sporočili s policije in dodali, da sta o neljubem dogodku bila obveščena tudi preiskovalni sodnik in državni tožilec. Obveščeno je bilo tudi Specializirano državno tožilstvo.

133 clen

133. člen Zakona o nalogah in pooblastilih policije (vir: Zakonodaja.com)

Dogodek bo preverjala tudi komisija, “ki jo bo na podlagi drugega odstavka 133. člena Zakona o nalogah in pooblastilih policije imenoval v. d. generalnega direktorja policije.” Iz dane napovedi je razbrati, da je bila 22-letnemu bosanskemu migrantu povzročena huda telesna poškodba ali posebno huda telesna poškodba, a je po trditvah policije izven življenske nevarnosti.

 

Za zdaj ostaja neznanka, ali je bil bosanski migrant v času napada pod vplivom prepovedanih drog. Policistom je bila po dogodku ponujena psihosocialna pomoč.

Na napad v Velenju se je odzval tudi premier Janez Janša. “Napadeni in ranjeni policistki v Velenju želimo čimprejšnje okrevanje. Hvala pripadnikom Policije, ki skrbite za varnost Slovenije in njenih prebivalcev,” je zapisal slovenski premier.

Ivan Šokić

Objavite komentar