Družba

Bežala pred policijo kot v filmu: Ko so ju ujeli, so odkrili strelno orožje in kokain!

V sredo, nekaj pred 13. uro sta policista Specializirane enote za nadzor državne meje iz Sektorja mejne policije Generalne policijske uprave na gorenjski avtocesti opazila vozilo, ki je z veliko hitrostjo vozilo v smeri Gorenjske, nato pa avtocesto zapustilo na izvozu Vodice.

 

Policista sta zapeljala za vozilom, ter ga pričela ustavljati, da bi z voznikom izvedla postopek. Ob pristopu policistov do vozila je voznik nenadoma s kraja odpeljal, policista pa sta se prav tako z vozilom odpeljala za njim in ga pričela ponovno ustavljati z modrimi lučmi in zvočnim signalom.

 

Voznik je z agresivno vožnjo čez naselje Vodice nadaljeval, ter pri tem zapeljal v rdečo luč, nevarno prehiteval, vozil prehitro in tako ogrožal ostale udeležence v prometu. Na koncu naselja je voznik izgubil nadzor nad vozilom in zapeljal na zelenico stanovanjske hiše, ter trčil v betonsko ograjo. Sopotnik je zbežal iz vozila, voznik pa je čez zelenice stanovanjskih hiš nadaljeval z agresivno vožnjo proti Mostam.

Pri osumljencu našli hladno orožje in kilogram kokaina

Eden od policistov je zapeljal za njim in ga prijel v Mostah pri Komendi, kjer je bil voznik zaradi gneče prisiljen ustaviti, ter je poskušal zbežati s kraja. Pri vozniku je bila odkrita pištola z več naboji kalibra 9 milimetrov.

Pištola, ki so jo našli pri osumljencu (Vir: PU Ljubljana)

Sopotnika, ki je predhodno zbežal iz vozila je eden od policistov dohitel in ga v bližini prijel. Pri sopotniku je bilo najdeno hladno orožje-kovinski bokser. Med bežanjem je sopotnik tudi odvrgel vrečko, v kateri je bil kilogram prepovedane droge kokain.

Kriminalisti Policijske uprave Ljubljana so zoper oba osumljena odredili pridržanje, zasegli osebno vozilo in opravili hišni preiskavi, kjer pa iskani predmeti niso bili zaseženi. 21-letni voznik osebnega vozila in 20-letni sopotnik sta osumljena kaznivih dejanj neupravičene proizvodnje in prometa s prepovedanimi drogami. Voznik pa je je osumljen tudi kaznivega dejanja nevarne vožnje v cestnem prometu. Glede nedovoljene posesti orožja obeh osumljenih kriminalisti še zbirajo obvestila in bo po vseh znanih okoliščinah izveden ustrezen ukrep.

Osumljena sta bila v petek, 19. februarja 2021 privedena k preiskovalnemu sodniku, ki je za oba odredil pripor.

Utrip Ljubljane

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button