Svet

Nekdanji analitik Cie: Ne bom mirno sedel tukaj in gledal, kako Biden laže Američanom

Nekdanji analitik Cie Matt Zeller je v ponedeljek za ameriški MSNBC v oddaji Deadline povedal, da je ameriški predsednik Joe Biden ameriškemu ljudstvu v svojem nagovoru lagal o kaotični evakuaciji Afganistancev, ki so v zadnjih 20 letih sodelovali z ameriško vojsko.

 

Analitik Matt Zeller je po Bidnovem govoru dejal, da je zgrožen. “V tem govoru je bila tako globoka plešasta laž, ideja, da smo načrtovali vsako nepredvideno situacijo. Osebno sem skušal to dopovedati tej administraciji, odkar je nastopila. Že več let skušam naši vladi dopovedati, da se to obeta. Poslali smo jim načrt z načrtom, kako evakuirati te ljudi. Nihče nas ni poslušal. Niso načrtovali evakuacije naših afganistanskih zaveznikov,” je poudaril kritično.

 

V nadaljevanju je nekdanji sodelavec Cie razkril, da ima stik z Afganistanci, ki so ga obvestili, da talibani v Kabulu hodijo od vrat do vrat in sestavljajo sezname ljudi, ki so sodelovali z zavezniki. “Ko odidemo, se jim bodo maščevali. Ali jih rešimo sedaj ali pa bodo umrli. Poskušam pojasniti vsakomur, ki je voljan poslušati, da gre za edinstven prelom, ki se je zgodil. To je administracija, ki se zdi zavzeta zagovornica človekovih pravic. No, včasih je treba človekove pravice braniti na koncu cevi pištole. Talibani so sodobna različica nacistov.”

Foto: epa

Volil je Bidna, a je zgrožen nad njegovim govorom

Zeller je po poročanju Breitbarta priznal, da je oddal glas za izvolitev Joeja Bidna“Bil sem vesel, da je ta človek prevzel funkcijo. Zdaj sem zgrožen nad tem govorom. Ne bom mirno sedel tukaj in ga gledal, kako laže Američanom.” Po Zellerjevih besedah je namreč dejstvo, da kot vlada tega niso načrtovali. “Obiščite našo spletno stran evacuateourallies.org. Imeli smo načrt,” je poudaril in dodal, da ima za to vse dokaze. “Ne bom dovolil, da s to lažjo ostanejo brez posledic. Moramo pomagati tem ljudem, drugače bodo umrli.” Zeller si nikakor ne more predstavljati, da bi za sabo pustili ljudi in jih prepustili v roke tistih, ki jih sam osebno enači s sodobno različico nacistov.

Nina Žoher

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button