Informer
Spletni posrednik informacij

Ameriški Portland v ognju VIDEO

0

V torek zvečer je bil po drugi noči protestov Portland v ognju. Policija je dogodek označila za »nered«, potem ko je skupina protestnikov zažgala vhod Porlandskega policijskega združenja.

Najverjetnejši storilci so organizirane celice antife. Proteste je podobno kot v Minneapolisu v zvezni državi Minnesoti sprožil uboj črnca Daunta Wrighta.,

 

Portland je poznan kot mesto, ki ima največje število antifajevcev na prebivalca. Tekom ameriške predsedniške kampanje so tam potekali protesti 80 in več dni zaporedoma. Antifajevci tam samo iščejo priložnosti za nasilni odpor.

Približno 100 protestnikov se je zbralo tudi pred obratom zvezne policije ICE, ki skrbi za deportacijo ilegalnih migrantov. Tudi tam so prižgali nekaj ognjev in zabarikadirali vhod, da zvezna policija ne bi bila zmožna posredovati.

Vse videno delovanje je v skladu s sicer širšim političnim gibanjem, ki želi policiji vzeti proračunska sredstva. Lahko si predstavljamo, da bo nasilje v takem primeru popolnoma ušlo izpod nadzora.

Protesti se niso ustavili kljub izvolitvi predsednika Bidna, ki je obljubljal narodno enotnost. Spremljali bomo, kaj se bo naprej dogajalo v močno razkrojeni ameriški družbi.

Foto YouTube
Izvor/Avtor NTA
Objavite komentar