Svet

Afganistanski evakuiranci v ZDA pripeljali tudi svoje otroške neveste

Najprej je šlo za pogumno evakuacijo Afganistancev, ki so se bali talibanskega maščevanja zaradi sodelovanja z Američani, sedaj pa v ZDA ugotavljajo, da so evakuirali množico starejših moških skupaj z njihovimi otroškimi nevestami, ali deklicami, ki so jih spolno zlorabljali.

 

Ameriški uradniki so na sprejemnih centrih v Združenih arabskih emiratih in Wisconsinu identificirali številne incidente v kateri so bile afganistanske deklice predstavljene kot žene veliko starejših mož, poroča AP. Če so poroke z majhnimi deklicami v Afganistanu zaradi islama sprejemljive, pa so ZDA še vedno strogo proti trgovini z belim blagom, kamor spadajo tudi zakonske zveze med odraslim moškim in mladoletno deklico.

Interni dokumenti, ki jih je pridobil AP razkrivajo, da so relevantni ameriški uradi od nadrejeni zaprosili za nujna vodila, potem ko so v Fort McCoy v Wisconsinu pripeljali otroške neveste. Afganistanske deklice v tranzitu v Abu Dabiju so Američanom povedale, da so jih starejši moški, s katerimi so se bile prisiljene poročiti, da bi lahko zapustile Afganistan, posilili.

Američani so iz Kabula evakuirali tudi kup pedofilov (foto: EPA)

Za podobo junaške ameriške evakuacije iz Afganistana je takšno poročilo hud udarec. Osrednji mediji so ves čas vztrajali, da je potrebno Afganistancem, ki se bojijo talibanov pomagati, da je potrebno ljudem, ki so 20 let kolaborirali z ZDA in njihovimi zavezniki, zagotoviti varen pristan. Da ni dovolj, da so bili za svoje delo primerno plačani. Zdaj se vedno bolj kaže, da so ZDA pred srdom talibanov reševale pedofile.

Zgled je Mohamed
Na tem mestu je potrebno izpostaviti, da je koncept otroških nevest zakoreninjen v Koranu, tudi sam prerok Mohamed je namreč za ženo vzel 6 let staro Aišo, s katero je imel spolne odnose, ko je dopolnila 9 let. Mohamed je imel 53 let, ko se je poročil s 6-letnico (Bukhari 7.62.88 in Bukhari 5.58.234). Posledično je islamskemu svetu težko sprejeti idejo civiliziranega sveta, da se z otroci enostavno ne poroča, sploh pa ne konzumira takšnega zakona. Mohamed je namreč zgled lepega vedenja opozarja Jihad Watch.

“V islamskem pravu ni določene minimalne starosti za zakon. Zakon v številnih državah dekletom dovoli poroko šele od 18 leta dalje. To je arbitrarna zakonodaja, ne islamski zakon,” je povedal iraški strokovnjak islamskega prava dr. Abd Al-Hamid Al-‘Ubeidi“Islam ne prepoveduje poroke mladih otrok,” so še bolj jasni pri Pakistanskem svetu za islamsko ideologijo.

Ivan Šokić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button