Črna kronikaSlovenija

Zvočni posnetek Bojana Petana in Andreja Vizjaka je konstrukt z vrhunsko izpeljano montažo!

Tranzicijska levica ne izbira sredstev, da bi se po polomu vlade Marjana Šarca vrnila na oblast na prihodnjih parlamentarnih volitvah. To dokazuje tudi najnovejša “zvočna afera” Čatež, kjer sta se v glavni vlogi znašla Bojan Petan in Andrej Vizjak.

Fantje, vrzite si posnetek v spectralayers in odstranite vokal. V šestnajstih sekundah se ozadje drastično štirikrat spremeni. Na začetku ptiči čivkajo, potem se v drugem delu sliši reverb, ki je iz notranjosti prostora, pol pa je spet gužva v restavraciji in potem se v sekundi cel ambient spet spremeni. ZADEVA JE VRUNSKA MONTAŽA!”, je komentiral zvočni posnetek med Bojanom Petanom in Andrejem Vizjakom tonski mojster z dvajsetletnimi izkušnjami in lastnik produkcijskega studia Jama Mitja Krapša.

 

Dolgo pričakovani posnetek pogovora med tranzicijskim tajkunom Bojanom Petanom in sedanjim ministrom za okolje Andrejem Vizjakom je dočakal “premiero” pred slovensko javnostjo. Ja, tudi avtor tega članka je slišal za ta posnetek pred dobrima dvema mesecema. Vsebina posnetka je na prvi pogled popolnoma uničujoča za Vizjaka. A v Sloveniji ni naklučij. Predvsem so osrednji mediji zamolčali, kdo sploh je Bojan Petan.

A kot je v daljšem članku za Siol in Planet TV razložil tonski mojster z dvajsetletnimi izkušnjami Mitja Krapša se je opazilo le na podlagi teh javno objavljenih posnetkov opazilo, da gre predvsem za vrhunsko montažo. Posnetek pa je nastal s takrat najboljšo tehnologijo za snemanje.

Zakaj nihče ne problematizira kaznivega dejanja, ki se je dejansko zgodilo? 

Vse kaže, da je postal novi nacionalni šport, kako podpornike sedanje vlade medijsko uničiti s “posnetki žvižgačev”. V podobni zgodbi sta se znašla sedaj Vizjak in v lanskem letu minister za gospodarstvo Zdravko Počivalšek. Oba sta bili žrtvi nezakonitega snemanja. V primeru Vizjaka pa se lahko mirno zapiše, da obstaja verjetnost, da je bil dlje časa žrtev izsiljevanj krogov tranzicijske levice.

V kazenskem zakoniku se 148. člen nanaša Neupravičeno prisluškovanje in zvočno snemanje. V prvih dveh členih piše sledeče:

 

Kdor neupravičeno s posebnimi napravami prisluškuje pogovoru ali izjavi, ki mu nista namenjena, ali ju zvočno snema, ali kdor takšen pogovor ali takšno izjavo neposredno prenaša tretji osebi, ali ji takšen posnetek predvaja ali kako drugače omogoči, da se z njim neposredno seznani, se kaznuje z denarno kaznijo ali z zaporom do enega leta.

 

 

(2)Enako se kaznuje, kdor zvočno snema njemu namenjeno zaupno izjavo drugega brez njegove privolitve z namenom, da bi takšno izjavo zlorabil, ali kdor takšno izjavo neposredno prenaša tretji osebi ali ji takšen posnetek predvaja ali ji kako drugače omogoči, da se z njim neposredno seznani.

 

Zakaj se je tranzicijski tajkun, znan po spornih poslovnih praksah  Bojan Petan, delal popolnoma nedolžnega v pogovoru z Vizjakom?

Na videnem posnetku so predvsem čudne besede Bojana Petana. Kdor malce bolje pozna zgodovino Bojana Petana ve, da mu je zadnja skrb na svetu zakonitost poslovanja.

Samo preberite si v knjigi Vzporedni mehanizem globoke države avtorja Rada Pezdirja, kako si Petan predstavlja poslovanje v državah nekdanje Jugoslavije. Predvsem v Bosni in Hercegovini in v Črni gori. V teh operacijah pa je Petanu pomagal zloglasni finančnik Bogdan Pušnik.

 

Prav na tem posnetku je najbolj čudno prav to, da mojstra poslovnih mahinacij skrbi zakonitost postopka. Za Petana se tudi ve, da je v odličnih odnosih z obveščevalci stare šole.

Udbovsko tranzicijsko omrežje je s pomočjo Gregorja Golobiča in medijev Martina Odlazka pripravilo novo
Udbovsko tranzicijsko omrežje je s pomočjo Gregorja Golobiča in medijev Martina Odlazka pripravilo novo “afero”. (Foto: Posnetek zaslona- Nova24tv, fotomontaža Demokracija)

 

 

Pomemben član njegove ekipe je bil dlje časa nekdanji direktor Sove Sebastjan Selan, sedaj lastnik podjetja 3maran. Selan pa je bil tudi dolgoletni predsednik Petanove Marine Portorož (letos jo je prodal poslovnemu krogu Jožeta Mermala, delnega lastnika BTC-a) in Term Čatež.

Kot zanimivost, izvedeli smo, da se je pod imenom Marko Vilhar večkrat skrival Mitja Klavora, najmlajši upokojenec in kreator afere Depala vas. Klavora pa je večkrat sodeloval z nekdanjim novinarjem Direkta, sedaj Dnevnika Tonijem Peričem. Zanimivo, tudi on je snemal pred leti pogovor novinarke Direkta Ksenije Slak in nekdanjega župana Tržica in poslanca SDS Pavle Ruparja. Kljub vloženi tožbi Ruparja, je bil Perič na sodišču spoznan za nedolžnega.

 

Ali se je računalnik s posnetkom naključno znašel na enem izmed računalniških servisov v Sloveniji in pot nadaljeval do novinarjev tranzicijskih medijev? Osrednji mediji spet zamolčali, da je Bojan Petan eden ključnih posameznikov v omrežju režiserja tranzicijske levice Gregora Golobiča!

Eno izmed bolj zanimivh teorij je napisal medij Topnews. V njem opisujejo situacijo, da se je Petanov računalnik znašel na popravilu v enem izmed računalniških servisov v Sloveniji. Le tam naj bi našli posnetek in ga posredovali novinarjem osrednjih medijev. Izpostavljajo pa tudi, da je originalni posnetek dolg vsaj eno uro in petdeset minut.


				V mediju Topnews razkrivajo zelo zanimivo ozadje

V mediju Topnews razkrivajo zelo zanimivo ozadje “zvočen afere” Čatež. (Foto: Posnetek zaslona- Topnews)

Mogoče se zdi teorija rahlo verjetna, a ne pozabite na zloglasno afero sina ameriškega predsednika Joe Bidna, Hunterja Bidna. Le ta je podobno odnesel računalnik na popravilu in ga tam pozabil. To so izkoristili zaposleni in pikanto vsebino zaupali nekaterim ameriškim medijem (Fox, Newsmax itd..).

 

Po drugi strani pa je novinar Bojan Požar izpostavil tisto, kar osredji mediji gladko zamolčijo. Ne smete pozabiti, da je imperij Bojana Petana zrasel ob dolgoletni vladavini LDS in asistenci udbaškega-tranzicijskega omrežja. Takrat je glavno vlogo igral Gregor Golobič, še danes osrednji režiser tranzicijske levice v ozadju. Petan ni nihče drug, kot zvesti politični in medijski sluga Golobiča.

V svojem besedilu tudi izpostavi, kako so v Petanovi pisarni sedeli Petan, Bojan Veselinović in Golobič ter po telefonu narekovali besedilo članka takratnemu novinarju Dela, sedaj odgovornemu uredniku Mladine Gregorju Repovžu.

V “aferi Čatež” se je znova dokazalo, kako mediji tranzicijske levice vedo “afere” odlično izpeljati. Po besedah Požarja so posnetek dobili novinarji Necenzuriranega že pred šestimi meseci. Ker so vsi ključni medijski konstrukti proti sedanji vladi nastali v Odlazkovem mediju, so tokrat za lansiranje afere uporabili Slakovo oddajo 24ur večer.

Medijsko afero so spet skuhali s pomočjo oddaje 24ur večer v Odlazkovem mediju Necenzurirano. Le ti so že dobro uro po objavi posnetka pripravili članek za javnost. (Foto: Posnetek zaslona-Necenzurirano)
Medijsko afero so spet skuhali s pomočjo oddaje 24ur večer v Odlazkovem mediju Necenzurirano. Le ti so že dobro uro po objavi posnetka pripravili članek za javnost. (Foto: Posnetek zaslona-Necenzurirano)

 

Andrej Vizjak je del problema, ne rešitve za največjo vladno stranko

A vse kaže, da bo tudi ta afera kratkega roka. Je pa avtor slišal, da se na posnetku sliši, kako je Petan ponujal finančna sredstva Vizjaku za Terme Čatež. To bomo izvedli v kratkem, če bodo novinarji in novinarke informativnega programa nadaljevali s to afero. Ne bi nas pa tudi presenetilo, če ta del spet skrivajo pri 24ur.

Ja, Vizjak ni niti malo nedolžen, se je ujel v lastno past? Boljši poznavalci politične scene vedo, da je prav Vizjak v zelo prijateljskih odnosih (oz. je bil) s Petanom, nekdanjim načelnikom jugoslovanske SDV Silvo Gorencem in svojim dežurnim “strokovnjakom” za finančne zadeve, spornim pidovskim baronom Darijem Južno.

Dvojec Vizjak-Južna s pomočjo poslanca SD Matjaža Hana sedaj s svojimi kadri v upravi in nadzornem svetu nadzurujejo Petrol. Borut Dolanc, aktualni generalni sekretar SDS velja za Vizjakovega človeka, kar povzroča tudi nekaj jeze med različnimi frakcijami znotraj največje vladne stranke. Zato je Vizjak del problema, ne rešitve. Upajmo le, da je Vizjak govoril resnico o smetarski  Odlazkovi mafiji in ji bo z novim zakonom spodrezal krila.

Luka Perš

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button