Politika

V času vlade Marjana Šarca jih dobri odnosi z Vučićem in Orbanom niso motili, sedaj pa? Hkrati se klanjajo diktatorjem!

Podmladek Socialnih demokratov Mladi forum se je v znak protesta proti Aleksandru Vučiću, Viktorju Orbanu in Janezu Janši odločil, da pred pred srbskim in madžarskim veleposlaništvom prižge svečo in s tem simbolično nakaže na začetek konca demokracije v omenjenih državah. 

 

Opozarjamo, da se Slovenija s svetlobno hitrostjo približuje modelu režima, ki se je enkrat zdel že dokončno premagan,” so zapisali v podmladku stranke, kjer izobešajo slike diktatorja Josipa Broza Tita in polagajo vence odgovornim za bratomorno državljansko vojno in povojne poboje.

Glede na to, da je bila stranka SD del Šarčeve vlade je težko razumeti, zakaj naenkrat takšen protest proti Srbiji in Madžarski, namreč ni bilo videti, da jih je kaj pretirano motilo, ko se je na obisk v Srbijo in na Madžarsko odpravil Marjan Šarec? Če se zazremo v preteklost lahko opazimo, da slovenska levica, katere predstavnica je stranka SD, zelo rada obuja stare jugoslovanske seje med posameznimi državami nekdanjega režima.

Marjan Šarec in Viktor Orban (Foto: epa)

V času vlade Alenke BratušekMira Cerarja in vlade Marjana Šarca smo bili priča kar petim sejam med slovensko in srbsko vlado. Zadnja seja, decembra lani, kjer niso manjkali predstavniki Šarčeve vladne ekipe, je sicer uradno potekala, ker naj bi z njo Slovenija Srbiji izrazila podporo pri približevanju k članstvu v Evropski uniji. Ob tem pa so še pripisali: “Na srbskem trgu deluje 1500 slovenskih podjetij, trgovska izmenjava pa je v letošnjem letu do sedaj znašala 870 milijonov evrov.” Če se je kdo vprašal čemu v zunanji politiki nimamo tolikšne teže, je odgovor na dlani. Vendarle pa je sedaj več kot nenavadno, da jih pri Socialnih demokratih kar naenkrat vse v povezavi s Srbijo moti.

Skupno slikanje srbske in slovenske vlade Marjana Šarca. (Foto: STA)

Skupno slikanje srbske in slovenske vlade Marjana Šarca. (Foto: STA)

Namigujejo, da se Slovenija približuje začetku konca demokracije

Mladi forum je ob objavi slik prižiga sveč pred srbskim in madžarskim veleposlaništvom pripisal: “VučićOrban in Janša. Samodržci, katerih roke so umazane od korupcije, rasizma in sovraštva, so na ulice mest in vasi držav, ki jim vladajo, v boj za svobodo in demokracijo pognali deset tisoče ljudi. Včeraj smo bili ponovno priča velikim protivladnim protestom v Srbiji in nesprejemljivim ter brutalnim policijskim nasiljem nad protestniki. Zdi se, kot da je v Srbiji demokracija preminula. Potihoma in zakrito se to dogaja tudi pri nas, skrito za številnimi blamažami vlade Janeza Janše,” so izpostavili in ob tem dodali, da so se iz tega razloga odločili za prižig sveče pred veleposlaništvoma Srbije in Madžarske, saj ta simbolično nakazujejo začetek konca demokracije v omenjenih državah. “Opozarjamo, da se Slovenija s svetlobno hitrostjo približuje modelu režima, ki se je enkrat zdel že dokončno premagan. V Mladem forumu ob tem izražamo podporo in solidarnosti Demokratski omladini v njihovem boju za demokracijo in svobodo.”

 

V podmladku stranke SD, kjer še danes visijo slike diktatorja Josipa Broza Tita in polagajo vence odgovornim za bratomorno državljansko vojno in povojne poboje, se bodo morali izjasniti, na katero stran zgodovine spadajo. S tem moralno zavržnim političnim kompasom bodo težko prepričali javnost, da so na strani demokracije in človekovih pravic.

V SD so vse bolj radikalni, tudi, ko gre za poklon izrazito spornim osebam. (Foto: SD)

Nekdanji predsednik Mladega foruma SD Andrej Omerzel izobeša Titov portret. (Foto: Mladi forum)

Nina Žoher /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button