Informer
Spletni posrednik informacij

Trumpova skrivna vojna proti pedofilom: Urad zveznih šerifov razbil pedofilsko mrežo in iz suženjstva rešili 39 otrok

0
Ameriški urad zveznih šerifov je v zvezni državi Georgija razbil pedofilsko mrežo trgovcev z belim blagom in iz ujetništva rešil 39 otrok.

Uspešno izvedena operacija organov pregona se je zgodila nedolgo po tem, ko je ameriški predsednik Donald Trump na vprašanje novinarke na novinarski konferenci 20. avgusta 2020 ali skrivaj rešuje svet pred kultom pedofilov in kanibalov odgovoril, da je to res, da v resnici rešuje svet.

Urad zveznih šerifov, ki odgovarja neposredno ameriškemu ministrstvu za pravosodje, je v sklopu operacije, ki je trajala dva tedna, razbil pedofilsko mrežo trgovcev z belim blagom. Pri tem so na podlagi obtožb pedofilije, posedovanja orožja in mamil, ugrabitve in trgovine z belim blagom aretirali 9 posameznikov.

Oblasti so od 39 pogrešanih otrok iz krempljev pedofilske zalege rešile 26. Ostalih 13 je bilo po poročanju Insiderja najdenih na varnem. 15 rešenih otrok je bilo žrtev trgovine z ljudmi za spolne usluge.

Operacija Niso pozabljeni uspešna
Direktor Urada zveznih šerifov, Donald Washington je razkril, da je bilo rešenih 26 otrok, starih med tri in 17 let. Pogrešani pa so bili med več tedni in dvema letoma. Oblasti so operacijo poimenovale “operacija Niso pozabljeni”, ki jo je izvedla enota za pogrešane otroke v sodelovanju z lokalnimi oblastmi v Georgiji, Nacionalnim centrom za pogrešane in zlorabljene otroke ter posebno enoto za pobegle.

50264906212 3d2570268f c
Urad zveznih šerifov razbil pedofilski obroč trgovine z belim blagom in rešil 39 otrok (Foto: Shane T. McCoy / US Marshals)

Washington je na novinarski konferenci povedal, da je FBI prejel okoli 420 tisoč prijav o pogrešanih otrocih. 91 odstotkov vseh primerov zadeva tako imenovane “ogrožene, ki pobegnejo od doma”. Po podatkih Inštituta za trgovino z ljudmi je od 1592 identificiranih žrtev trgovine z belim blagom v ZDA, kar 828 otrok, od teh jih je bilo 808 žrtev spolnega suženjstva, medtem ko je bilo 20 otrok žrtev prisilnega dela.

 

Ob tem gre spomniti, da je novinarka na novinarski konferenci v Beli hiši, teden dni preden je bila izvedena operacija urada zvezni šerifov, ameriškega predsednika Donalda Trumpa vprašala, če je kaj resnice v “teorijah zarote” okoli fenomena Qanon, ki trdi, da Trump “na skrivaj rešuje svet pred kultom pedofilov in kanibalov.” Novinarko, je zanimalo, ali Trump res stoji zatem. Ameriški predsednik je takrat odvrnil: “Mar naj bi to bila slaba stvar? V bistvu je res. Rešujemo svet.”

50264908002 523b695bcb c
Urad zveznih šerifov razbil pedofilski obroč trgovine z belim blagom in rešil 39 otrok (Foto: Shane T. McCoy / US Marshals)

Da je v teorijah zarote več kot samo zrno resnice so te dni potrdili tudi pri Telegraphu. Pred štirimi leti so novinarji osrednjih medijev v anglosaškem prostoru na vso moč zatrjevali, da je tako imenovana afera PizzaGate, ki jo je sprožila objava več kot 50 tisoč e-mailov Johna Podeste, vodje predsedniške kampanje Hillary Clinton, zgolj skupek blodenj privržencev teorij zarot.

Zdaj je tudi Telegraph potrdil, da so se pedofili za komuniciranje svojih sprevrženih teženj na socialnih omrežjih kot sta Twitter in Instagram posluževali emotikonov pice in sira.

Ivan Šokić

Objavite komentar