Politika

Tanja Fajon postala “persona non grata” v Srbiji

Slovenska evropska poslanka in predsednica SD, Tanja Fajon, je že dalj časa testirala srbsko potrpežljivost in to ne samo ljudi, blizu predsedniku Aleksandru Vučiću. S svojim hujskanjem proti demokratično izbrani oblasti, podpiranjem opozicije, ki v parlament ne želi priti preko volitev, ampak “nasilnih protestov”, je v Srbiji izgubila vso verodostojnost in zdaj tam velja za nezaželjeno osebo (persono non grato).

Ko je v srbsko javnost prišel posnetek, na katerem Tanja Fajon “kupuje” glasove v Sloveniji živečih Albancev kosovskega porekla, je v Srbiji završalo. Medtem ko je Tanja Fajon že pri zadnjem obisku Srbije “hodila po tanki niti”, zdaj tam velja za resnično “persono non grato”.

 

Proti Tanji Fajon so se kritično izrekli skoraj vsi najpomembnejši srbski politiki, njihove izjave pa objavili skoraj vsi najpomembnejši srbski mediji. Informer.si je najprej objavil posnetek Fajonove v pogovoru s predstavniki “slovenskih Kosovarjev”, nato pa se je zgodil plaz napadov “vsega, kar šteje v Srbiji” na Tanjo Fajon.

Nebojša Stefanović se je obregnil ob njeno vmešavanje v srbske volitve in izpostavil, da je jasno, da njej ne gre za obči interes srbskih državljanov, ampak da zaradi takšnih in drugačnih interesov podpira opozicijo Dragana Đilasa, s čimer je izgubila moralno pravico, da se izreka o srbskem parlamentu.

Marko Đurić ji je, kot smo že pisali, očital antisemitizem in krajo judovske vile ter dejal, da je sramota, da se članica evropskega parlamenta Tanja Fajon in SD, ko se jima očita krajo judovske vile, nenehno zatekata v pravne formalizme, kar je filozofsko nekorektno, ko pa veste, da pravo o katerem govorijo oni, vključuje “revolucionarno pravo”, stvar postane groteskna, morda celo izraz cinizma.

Predsednica vlade, razvpita Ana Brnabić, je o Tanji Fajon dejala, da gre za tipičen primer vmešavanja v volitve suverene države. Poslanec Nebojša Joksimović je o Tanji Fajon dejal, da je, če ne prej, s svojo podporo opoziciji v Šabcu, pokazala, da je lutka Dragana Đilasa.

Tanja Fajon v pogovoru s Kosovarji (Foto: Posnetek zaslona)

Tanja Fajon je namreč v Šabcu podprla Dušana Petrovića in Nebojšo Zelenovića, člana t.i. Đilasove opozicije, ki se jo v Srbiji, tako Nebojša Joksimović, povezuje z divjimi privatizacijami, izdajo nacionalnih interesov in polnjenjem žepov na račun državljanov.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button