Šport

Stelvio znova usoden za Klemna Kosija

Medtem ko je bil Američan Ryan Cochran Siegle najhitrejši še na drugem uradnem treningu pred torkovim zadnjim smukom v koledarskem letu, pa je slovenski tabor zaskrbljen zaradi padca in poškodbe kolena Klemna Kosija. Zanj je sezona po vsej verjetnosti že končana.

Skorajda natančno dve leti po grdem padu na progi Stelvio v Bormiu, ko si je na superveleslalomski tekmi zlomil nos in počil ličnico, je član slovenske ekipe za hitri disciplini Klemen Kosi omenjeni italijansko progo znova zapuščal v helikopterju. Drugi uradni trening pred torkovim tretjim smukom sezone je namreč Mariborčan predčasno končal. Tokrat je v snegu pristal po skoku v zgornjem delu proge. Zaradi bolečin v kolenu in ureznine na ustnici je bil prepeljan v bolnišnico na dodatne preglede.

Malce čez 19. uro so iz SZS sporočili, da so prvi pregledi potrdili sume na, kot so zapisali, “težjo poškodbo desnega kolena”. Štajerski smukač je bil pregledan v bolnišnici v Sondriu, kjer bo ostal vsaj do ponedeljka. “Točno diagnozo bodo v bolnišnici lahko podali po opravljenem pregledu z magnetno resonanco. Takrat vam bodo tudi posredovali nove informacije,” pravi predstavnica za stike z javnostmi Špela Pretnar.

Kosi se je sicer po padcu v Bormiu leta 2018 (prav jutri bosta minili dve leti), ki je terjal manjši davek kot današnji, hitro vrnil v tekmovalno karavano, v preostalih sedmih nastopih pa je nato vknjižil dve kombinacijski točki. V pretekli zimi se je devetkrat prebil med dobitnike točk, nikoli pa ni bil boljši kot šestnajsti. Njegov najboljši rezultat v svetovnem pokalu tako ostaja sedmo mesto v kombinaciji v Wengnu leta 2016, medtem ko pa je bil v superveleslalomu deveti in deseti, v smuku pa najboljši štirinajsti.

Najhitrejši na nedeljskem drugem uradnem treningu je bil sicer znova Američan Ryan Cochran Siegle, ki se je pred dnevi v Val Gardeni prvič povzpel na stopničke za zmagovalce. Da uspeh še zdaleč ni bil naključen, potrjuje z dvema najboljšima časoma treningov v smuku na Stelviu. Tokrat je za tri desetinke prehitel Avstrijca Vincenta Kriechmayra, tretji pa je bil Francoz Brice Roger.

Po padcu Kosija in odločitvi Martina Čatra, da po ogledu proge ne nastopi, je bil najhitrejši Slovenec na brutalnem Stelviu znova Miha Hrobat. Z zaostankom 2,94 je pristal na 32. mestu, deset mest za njim pa je bil Boštjan Kline (+3,88).

Najprej superveleslalom, nato smuk

Že v soboto so se organizatorji tekem v Bormiu odločili za tekmovalno rokado. Tako bo v ponedeljek ob 11.30 najprej na sporedu superveleslalom, dan zatem pa (štart prav tako ob 11.30) smuk.  V obeh primerih brez nesrečnega Kosija, za katerega je predolimpijska sezona bržčas že končana. To bosta zadnji tekmi v letu 2020. Dekleta pa bodo ob tem četo potegnila na Semmeringu, kjer bo v ponedeljek potekal veleslalom, v torek pa še slalom pod žarometi. Slovenske barve bodo na prvi tekmi branile Meta HrovatTina RobnikAna Bucik in Neja Dvornik, v slalomu pa bo Robnikovo zamenjala Andreja Slokar.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button