Svet

Poljska močno prispeva k rasti EU

Poljska je močno prispevala k rasti Evropske unije, odkar se je pred 17 leti pridružila bloku, so v soboto sporočili uradniki v Varšavi.

Kabinet poljskega premierja je v tvitu opozoril, da je država postala članica EU 1. maja 2004 in da je od takrat zrasla v eno najmočnejših ekonomij bloka.

»Že 17 let močno prispevamo k [EU] uspešnemu razvoju in hitri rasti,« so sporočili iz kabineta premierja.

Dodal je še, da je Poljska »ključni igralec« v EU in njena peta največja članica ter tudi »eno najmočnejših gospodarstev.«

Zunanje ministrstvo v Varšavi je Evropsko unijo označilo kot »skupnost, ki temelji na skupnih vrednotah in medsebojnem spoštovanju raznolikosti med njenimi članicami.«

»Glede na današnje izzive se moramo osredotočiti na prihodnost, zgraditi mostove in biti združeni z močjo naše raznolikosti,« je poljsko zunanje ministrstvo navedlo v objavi na Twitterju.

Stalno predstavništvo Poljske pri EU je medtem objavilo vrsto tvitov, v katerih so navedene prednosti članstva v državi za državo.

Poljska je postala del EU 1. maja 2004, kar je zgodovinski korak, ki je poudaril ponovno uskladitev države z Zahodom po desetletjih komunistične vladavine.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button