Družba

Podmladek SDS ob dnevu žena: Vrtnice naj združujejo in ne delijo v časih, ko je sodelovanje najbolj potrebno

Vodstvo Slovenske demokratske mladine je ob dnevu žena prepričano, da je izjemno pomembno prizadevanje za enakopravnost spolov v družbi in se pri tem spominjajo dosežkov žensk in boja za njihovo ekonomsko, socialno ter politično enakopravnost v družbi.

 

S simbolno gesto so v ta namen izrazili spoštovanje in hvaležnost ženskam, ki se odločijo za poklic političarke in jim simbolično v znak medsebojnega sodelovanja podarili vrtnice. “Spodbujamo vse ženske, ki se še odločajo za ta poklic, da stopijo na pot politike in aktivno participirajo k naši skupni prihodnosti. Kajti le skupaj, s sodelovanjem, bomo gradili boljšo, bolj strpno, vključujočo družbo prihodnosti,” so dejali ob dogodku, s katerim želijo spodbuditi medsebojno sodelovanje v razdvojeni politiki.

“Danes se spominjamo dosežkov žensk in boja za njihovo ekonomsko, socialno in politično enakopravnost v družbi,” so ob dnevu žena dejali v Slovenski demokratski mladini. V SDM poudarjajo, da se  zelo dobro zavedajo, kako pomembna so prizadevanja za enakopravnost spolov v družbi.

Danes vse prevečkrat opažajo, da se zamenjuje enakopravnost z enakostjo. “Evolucija je poskrbela, da sta vlogi ženske in moškega različni in zato sta obe potrebni in nenadomestljivi v družbi,” so pojasnili. Podobno kot v vsakdanjem življenju, pa so prepričani, da imajo pomembno vlogo kot moški tudi ženske pomembno vlogo v politiki. “Politika odloča o prihodnosti tako moških kot žensk – vseh nas.”

Po mnenju SDM imajo tudi ženske poleg moških pomembno vlogo v politiki (Foto: Facebook)

V SDM so se s tem namenom odločili, da s simbolno gesto izkažejo spoštovanje in zahvalo vsem našim poslankam, da so se odločile za poklic političarke. “Spodbujamo vse ženske, ki se še odločajo za ta poklic, da stopijo na pot politike in aktivno participirajo k naši skupni prihodnosti. Kajti le skupaj, s sodelovanjem, bomo gradili boljšo, bolj strpno, vključujočo družbo prihodnosti,” so prepričani.

Vseh 25 poslank v državnem zboru je danes s strani SDM prejelo vrtnico v poklon ob dnevu žena. (Foto: Facebook)

Vrtnice kot simbol združevanja in sodelovanja v kriznih časih


S to simbolno gesto do poslank pa so hkrati želeli sporočiti, da naj nas te vrtnice združujejo in ne delijo v časih, ko je sodelovanje najbolj potrebno. “Vsem ženskam ob prazniku čestitamo in si želimo, da se vloge in pomena žensk ne bi zavedali le 8. marca, temveč vsak dan!”

Predsednik SDM Dominik Štrakl (Foto: Facebook)

“Vrtnice smo podarili 25 poslankam v znak spoštovanja in hvaležnosti, da so se odločile za poklic politika. S to simbolično gesto jim želimo dati apel, da naj te vrtnice povezujejo in ne delijo v času, ko je sodelovanje najbolj potrebno. V imenu vseh zaposlenih žensk v Državnem zboru pa je vrtnico prevzela generalna sekretarka DZ, Uršula Zore Tavčar.

Poslanka SDS Mojca Škrinjar (Foto: SDS)

Poslanka SDS Mojca Škrinjar meni, da gre za zelo lepo gesto organizacije SDM in, da se mladina spomni na ženske in njihov pomen v družbi, tudi v vlogi političarke. Pri tem pa poudarja, da je vloga ženske v današnjih časih zahtevna, saj mora biti po eni strani nežna, po drugi pa trdna za soočanje z vsakdanjimi izzivi. “Vloga današnje ženske je imeti nežno srce in jekleno voljo,” je pojasnila Škrinjarjeva.

Sara Rančigaj

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button