Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Covid19

Novi podatki: v nedeljo 14 okužb z novim koronavirusom

coronavirus 4914026 1920
Foto: Pixabay

V Sloveniji so v nedeljo opravili 543 testov na novi koronavirus in potrdili 14 okužb. Umrla sta dva bolnika z boleznijo covid-19.

Na zdravljenju v bolnišnicah je 17 bolnikov, nihče ni na intenzivni negi, kažejo podatki, ki jih je objavila vlada. Iz bolnišnice so v domačo oskrbo odpustili enega bolnika.

 

V Sloveniji smo okužbo z novim koronavirusom do danes potrdili pri 2.665 ljudeh, od začetka epidemije pa je skupaj umrlo 133 ljudi. Trenutno je pri nas 410 aktivnih okužb.

Največ novih okužb v Ljubljani in Novem mestu

Včeraj so po pet okužb potrdili v Ljubljani in Novem mestu, po eno okužbo pa v naslednjih občinah: Celje, Črnomelj, Rečica ob Savinji in Miklavž na Dravskem polju.

V soboto manj testov, a še vedno precej okužb

V soboto so v Sloveniji okužbo z novim koronavirusom potrdili pri 34 ljudeh, a je bilo opravljenih manj testov kot med tednom, le 760.

Največ okužb so sicer v zadnjem tednu potrdili v sredo in petek, in sicer 43. Toliko okuženih v enem dnevu smo v Sloveniji nazadnje imeli 3. aprila, le nekaj tednov po tem, ko smo tudi pri nas potrdili prvi primer in sprejeli stroge ukrepe za preprečevanje širjenja.

Danes imajo še čas, da se vrnejo iz Hrvaške

Zaradi poslabšanja epidemiološke slike na Hrvaškem, posledično pa tudi v Sloveniji, je država okrepila nadzor na južni meji. Slovenci, ki so dopustovali na Hrvaškem, imajo le še danes do polnoči čas, da se vrnejo v Slovenijo, sicer jih ob vrnitvi čaka 14-dnevna karantena. Ker naj bi bilo na Hrvaškem še vedno nekaj deset tisoč Slovencev, konec tedna pa na meji ni bilo večje gneče, policisti dolge čakalne dobe pričakujejo danes.

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...