Svet

Možakar visel na zapornici trajekta, potem ko ni hotel plačati vozovnice

V soboto popoldne se je v splitskem pristanišču zgodila nenavadna in nevarna situacija, ki je pritegnila veliko pozornosti javnosti. V Facebook skupini "Volim Komižu" se je pojavil posnetek moškega, ki je med izplutjem trajekta Petar Hektorović visel na zapornici trajekta Jadrolinije, ko je ta izplul iz Splita proti Visu. Avtor videa je situacijo pospremil z duhovitim komentarjem, da moški zamuja na trajekt, kar je sprožilo vrsto šaljivih komentarjev s strani uporabnikov.

V soboto popoldne se je v splitskem pristanišču zgodila nenavadna in nevarna situacija, ki je pritegnila veliko pozornosti javnosti. V Facebook skupini “Volim Komižu” se je pojavil posnetek moškega, ki je med izplutjem trajekta Petar Hektorović visel na zapornici trajekta Jadrolinije, ko je ta izplul iz Splita proti Visu. Avtor videa je situacijo pospremil z duhovitim komentarjem, da moški zamuja na trajekt, kar je sprožilo vrsto šaljivih komentarjev s strani uporabnikov.

Med komentarji so bili tudi: “Ko zamujaš na trajekt, pa te v Komiži čaka punca”, “Plavaj sine, plavaj. Ljubezen nima meja”, in “Ali je mogoče”. Posnetek je hitro postal viralen na Hrvaškem in postal predmet številnih razprav na družbenih omrežjih.

Čeprav se je večini zdelo dogajanje smešno, pa so pri Jadroliniji dogodek vzeli zelo resno, poroča Dalmatinski portal. Po njihovih besedah moški ni bil zgolj zamudnik, temveč je poskušal vstopiti na trajekt brez vozovnice, ker ni imel denarja ali pa ga ni želel zapraviti za prevoz. Njegova namera je bila priti na Vis za vsako ceno.

“Gre za potnika, ki je poskušal vstopiti na trajekt brez vozovnice,” so pojasnili predstavniki Jadrolinije. Po prejetju obvestila o potniku na zapornici je posadka hitro ukrepala in preprečila morebitno tragičen razplet dogodkov, je povedala Jelena Ivulić, koordinatorka plovne poti od Splita do Dubrovnika pri Jadroliniji.

Posadka je slepega potnika varno potegnila na trajekt in ga odpeljala na Vis. Dogodek je opozoril na pomen varnosti in hitrega ukrepanja v izrednih situacijah, saj bi se lahko vse skupaj končalo veliko slabše. Kljub vsej drami pa je zgodba pritegnila pozornost številnih uporabnikov družbenih omrežij, ki so jo s humorjem pospremili, obenem pa se je izpostavila resnost nepravilnega vstopanja na trajekt brez vozovnice.

Spletno uredništvo

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button