Informer
Spletni posrednik informacij

Kitzbühel, žal, znova terja svoj davek-VIDEO

0

Na sloviti progi Streif v Kitzbühlu pravkar poteka spektakularna smukaška preizkušnja svetovnega pokala. Zmaga se nasmiha Beatu Feuzu. Martinu Čatru se je nastop ponesrečil.

 

Z zloglasno progo pod Petelinjim grebenom se bosta spopadla še Boštjan Kline in Miha Hrobat. Tekmo sta zaznamovala že dva grda padca.

Tudi letošnji Kitzbühel je nekaj posebnega. Na prizorišču, kjer se večinoma tare navijačev in znanih osebnosti, tokrat ni prostora za gledalce. Druga posebnost pa je spremenjen program. Petelinji greben namreč gosti dva smuka, klasičnega in tistega, ki je odpadel v Wengnu.

Screenshot at Jan 22 13 40 20

V cilju trenutno po izjemnem nastopu vodi Švicar Beat Feuz. Smo torej že videli nastop zmagovalca?

Kaj pa Slovenci? Presenetljivi zmagovalec smuka iz Val d’Isera Martin Čater je že v zgornjem delu storil napako, ki ga je nato v ravninskem predelu stala veliko časa. V cilj je prišel z visokim zaostankom (+4,12), ki ne obeta točk. Boštjan Kline ima štartno številko 38 in Miha Hrobat pa 50.

Tekmo pa sta zaznamoval že dva grda padca. Američana Ryana Cochrana Sieglea je nadzor nad telesom je izgubil pri prečnem prehodu po skoku Hausberg, tako da je pristal v zaščitni mreži. Zaradi prevoza tekmovalca, ki si je poškodoval ramo, in popravljanja ograje, je bila preizkušnja prekinjena za 15 minut.Še grši pa je bil padec Švicarja Ursa Kryenbühla na ciljnem skoku. Tekma je zaradi tega še vedno prekinjena.

Foto Youtube/Eurosport
Objavite komentar