Slovenija

Katere simptome imajo oboleli z influenservirusom? Paranojo, Facebok in osnovno šolo! [Video]

Jure Godler, najbrž trenutno edini slovenski komik s svojo večerno oddajo, je v svoji Ta teden z Juretom Godlerjem postregel z duhovitim monologom na temo primerjave med koronavirusom in, kot ga je poimenoval, influenservirusom. V njej je Tanjo Ribič, Zlatana Čordića in Marka Potrča predstavil kot različne vrste tega virusa.

Jure Godler je zdaj že nekaj let eden od bolj priznanih, če ne najbolj priznani komikov v Sloveniji. V Svoji večerni oddaji, kar je redek privilegij v Sloveniji, ki sta ga nazadnje najbrž imela Jurij Zrnec in Lado Bizovičar, pred tem pa Jonas Žnidaršič, pogosto zabava tudi z monologi na temo aktualnih družbeno – političnih dogodkov.

V tokratni oddaji se mu je posrečil izjemno duhovit monolog na temo slovenskih vplivnikov anticovid skepticizma, Tanje RibičZlatana Čordića – Zlatka in, najbolj razvpitega in tudi “aktivnega” – Marka Potrča. Vse tri je predstavil kot različne vrste ali mutacije nevarnega virusa. Koronavirus, tako Godler, je povzročil, da smo državo zaprli, influenservirus skrbi, da je najbrž še dolgo ne bomo.

Oboleli z influenservirosom imajo simptome povišane paranoje in izobrazbo osnovne šole
Virusa, Godler šaljivo, “živita v sožitju in drug drugega krepita, čeprav eden izhaja iz daljne Kitajske, drugi pa iz naših telefonov“. Nadaljeval je še z bolj posrečeno primerjavo simptomov, ko je dejal, da “medtem ko imajo oboleli za koronavirusom povišano temperaturo, suh kašelj in bolečine, imajo oboleli za influenservirusom povišano paranojo, Facebook in…osnovno šolo“.

Ribičevo, Čordića in Potrča je imenoval različne seve virusa, z različnimi učinki, tako je za “sev Tanja” dejal, da povzroča “potrebo po letenju, absolutno nezmožnost nošenja mask in nerazumljiv ponos na svojo drugačnost“, za “sev Zlatko”, da “prav tako čuti odpor do nošenja mask, a da je še veliko bolj agresiven“, za “sev Potrč”, pa je dejal, da je “najbolj razširjen in tako nevaren, da nanj opozarjajo celo doktorji mikrobiologije“. Subtilna, prefinjena kritika covidskeptičnega influenserstva skozi humor. Vredno ogleda.

Aleš Ernecl

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button