Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Politika

Hojs sprejel odgovornost in odstopil zaradi politično motiviranega dela NPU!

20200618 01011015 scaled
Aleš Hojs (Foto: STA)

V zvezi z jutranjimi preiskavami NPU gre po mnenju ministra za notranje zadeve Aleša Hojsa za politično motivirane aktivnosti, za kar je sprejel politično odgovornost.

 

Predsedniku vlade Janezu Janši je podal svoj nepreklicni odstop, ki ga je tudi sprejel. Še pred tem je sicer odstopil tudi generalni direktor Policije Anton Travner.

V zvezi z jutranjimi preiskavami Nacionalnega preiskovalnega urada je na današnji tiskovni konferenci vlade spregovoril minister za notranje zadeve Aleš Hojs, ki ocenjuje, da mu pooblastila ministra za notranje zadeve ne omogočajo neposrednega vpliva ali pa neposrednega vmešavanja v delo Nacionalnega preiskovalnega urada, kljub temu pa njihove aktivnosti ocenjuje kot politično motivirano delo.

 

Hojs sprejel politično odgovornost za politično motivirano delo NPU
Ker gre za politične postopke in Hojs v tej zvezi sprejema politično odgovornost: “Ker je ta politična odgovornost seveda na ministru vas naj v tem trenutku obvestim, da sem pred dobro uro predsedniku vlade podal svoj odstop z mesta ministra za notranje zadeve.”

Odstopil tudi generalni direktor policije Travner
Kot je še povedal Hojs, je ob približno 9. uri, torej malo zatem, ko je namestnik generalnega direktorja policije Jože Senica poleg njega o preiskavah NPU obvestil tudi generalnega direktorja policije Antona Travnerja, prejel tudi odstopno izjavo slednjega. “Torej ob 9. uri zjutraj me je o svojem odstopu obvestil gospod Travner. Obveščam vas, da sem njegov odstop sprejel,” je poudaril Hojs.

Anton Travner

Anton Travner (Foto: Posnetek zaslona)

“Kar se tiče mojega odstopa, sem s svojim odstopom 15. minut pred to novinarsko konferenco obvestil predsednika vlade Janeza Janše, ki je sprejel moj nepreklicni odstop. Seveda pa bom delo ministra za notranje zadeve, tako kot do sedaj, seveda s polno angažiranostjo, z vso srčnostjo in v dobrobit vseh državljanov in državljank opravljal do trenutka, ko se bo z mojim odstopom seznanil Državni zbor,” pa je povedal še o svojem odstopu.

Image

Odstopna izjava ministra Aleša Hojsa.

Kot je povedal Hojs, ga je o preiskavah ob približno 7. uri obvestil Senica. Za preiskavo Hojs ni vedel, očitno pa so zanjo vedeli pri tedniku Mladina, kjer so objavili obširno in specificirano ovadbo proti ministru Zdravku Počivalšku, natančen potek preiskav pa je bil objavljen tudi na spletnem portalu Necezurirano.

Spomnil je, da so televizijske ekipe nekaterih medijskih hiš že včeraj zjutraj čakale na Počivalška v Olimju, zanikal pa je, da bi sam o tem obvestil Nova24TV. O tem so našo medijsko hišo namreč obvestili lokalni prebivalci, ki so opazili novinarske ekipe.

Kot je še dejal Hojs, ne more pristati, da delo Policije namesto direktorja usmerja tednik Mladina, usmerjajo jo tudi tisti tožilci, ki so se v preteklosti izkazali kot tisti, ki preganjajo desnico in gre tudi v tem primeru za edino željo: “Diskreditirati nas ministre, diskreditirati predsednika vlade in to, kar si nekateri neizmerno želijo, kar je padec te koalicije in ohranitev vseh privilegijev, ki jim jih je, vključno s stranko SD, leta in leta dajala levosredinska koalicija, v kateri je stranka SD vedno sodelovala.”

 

Rok Krajnc /Nova24tv.si

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Da se izognemo nepotrebnemu: Čordić bi se lahko pisal tudi Novak, Macron, Merkel ali Kurz, zame ni nobene razlike. Napisal bi enako. Zlatko Čordić...

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...