Informer
Spletni posrednik informacij

Grozljivo: V terorističnem napadu v Nici vsaj trije mrtvi! Dva obglavljena! VIDEO

0

V zgodnjih jutranjih urah, je v okolici cerkve v Nici, na francoski Azurni obali, prišlo od terorističnega napada. Vsaj tri osebe so umrle (2 sta bili obglavljeni), več pa je bilo ranjenih. Župan Nice Christian Estrosi je potrdil, da je bil domnevni storilec prijet in se ob tem zahvalil policiji za učinkovito ukrepanje. Javnost je naprosil, naj se v času preiskave lokaciji izogiba.

Francoski minister za notranje zadeve Gerald Darmanin je na Twitterju po terorističnem napadu pozval ljudi, naj sledijo navodilom in se izogibajo območja, kjer je prišlo do napada. Za danes je v notranjem uradu sklical krizni sestanek. Po poročanju lokalnega časopisa Nice-Matin in lokalne policije, zaenkrat še ni na voljo več podatkov o dogodku.

Po neuradnih podatkih, naj bi napadalec v katedrali dve osebi obglavil (moškega in žensko), z nožem pa zabodel več oseb. Policija je po napadu v jutranjih urah prihitela na prizorišče, napadalca pa ustrelila in aretirala. Tudi župan Nice je potrdil, da vse kaže, na to, da je v baziliki Notre-Dame prišlo do terorističnega napada, v katerem so umrle vsaj tri osebe. Meščane je pozval k enotnosti v teh težkih časih.

Župana je poklical tudi francoski predsednik Emmanuel Macron, ki je vsem izrekel podporo. Teroristični napadi v Franciji se v zadnjem času kar vrstijo, pred kratkim je 18 letni Pakistanec pred prostori satirične revije Charlie Hebdo napadel z nožem, povod pa naj bi bile karikature Mohameda, ki jih je revija objavila. Zaradi risb preroka je bil v začetku meseca obglavljen tudi učitelj Samuel Paty.

bazilikanica
Vir: Twitter

Premier Janez Janša se je glede dogajanja že odzval preko Twitterju in zaželel Franciji, da naj bo močna. “Za terorizem mora obstajati ničelna toleranca!,” je jasen.

Sara Bertoncelj