Slovenija

[Ekskluzivno] Direktor Veselinovič zapušča STA

Dosedanji direktor Slovenske tiskovne agencije Veselinovič  dogovoril za novo službo. Po navedbah našega vira naj bi postal direktor/superurednik centralizirane redakcije v Vevčah pri medijskem tajkunu Martinu Odlazku. Kot so nedavno sporočili pri STA, se trenutnemu direktorju Veselinoviču drugi mandat izteče 31. decembra 2021, na poziciji pa je že vse od leta 2009. 

Tehnično naj bi bilo to videti tako, da bo novinarska ekipa Bojana Veselinoviča zagotavljala vsebino za celoten medijski imperij tajkuna Martina Odlazka. Vsak izmed njegovih medijev naj bi imel le še kakšnega posameznega lokalnega novinarja, vse drugo pa bo centralizirano v Vevčah. Šlo naj bi za odkrito trgovanje s politično levico.

 

Odlazek levici pustil levo uredniško politiko v zameno za sodno nedotakljivost in državno finančno podporo medijskega imperija

V zameno za ideološko pravoverne vsebine v vseh njegovih medijih naj bi mu levica v zameno ponudila dvoje – da bo za vedno ostal na prostosti in da bo država zagotovila finančno podporo njegovim tiskanim medijem. Po naših informacijah pa naj bi se v superuredništvu zaposlil tudi znani “likvidator” Dejan Karba, v preteklosti zaposlen pri Delu, Dnevniku, in član Socialnih demokratov. Direktorju Veselinoviču smo poslali tudi novinarska vprašanja, na odgovore pa še čakamo.

Veselinovič namesto spoštovanja zakonodaje išče finančno podporo pri močnih igralcih tranzicijske levice. (Foto: STA)

Večkrat smo že poročali o spornem poslovanju direktorja STA Veselinoviča, med drugim tudi o tem, da smo v uredništvo prejeli informacije o sestankovanju Veselinoviča z medijskima tajkunoma – Bojanom Petanom in Odlazkom ter z lastnikom Ninamedie Nikolo Damjanićem. Šlo naj bi za dogovarjanje glede zbiranja donacij za obrambo STA. Takšen manever pa naj bi bil v resnici predlog odvetnika Stojana Zdolška.

Domen Mezeg

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button