Slovenija

Se Ljubljani 5. novembra obeta praški scenarij?

Včeraj smo na portalu Siol lahko brali o nasilnih protestih v češki prestolnici Pragi, kjer je policija morala posredovati z vodnimi topovi. Glavni protagonisti protestov, poleg policije, so namreč bili med protestnike pomešani (nogometni?) huligani, ki so se nasilno odzvali, ko je policija želela razgnati množico zaradi covid ukrepov. Covid ukrepi oziroma minister za zdravje, Primula, so tudi bili motivacija za proteste nasploh. Z ozirom na dogajanje v slovenski prestolnici prejšnji petek, ko so se razkrili določeni “novi igralci”, se postavlja vprašanje: “Se Ljubljani obeta praški scenarij? Kako ga preprečiti?”

V Ljubljani smo prejšnji petek bili priča “nastopu nekih novih fantov”, ki so šokirali javnost. Anis Ličina, ljubljanski kriminalec, s poreklom iz Sandžaka, je policiste provociral, da to ni “njihovo mesto”, javnost pa prek medijev vabil na “prave proteste”, ki naj bi se zgodili 5. novembra.

 

Ličina o petkovih protestih govori podcenjujoče in jih imenuje “kolesariat”. Javnost je v petek prek medijev vabil na “prave proteste”, ki naj bi se zgodili 5. novembra. Iz konteksta je razbrati, da s “pravimi” protesti najverjetneje misli, da bodo agresivnejši, nasilnejši, bolj pripravljeni na konfrontacijo s protiprotestniki in policijo. Ali vsaj delom policije.

Anis Ličina (Foto: Polona Avanzo)

Kako je lahko Anis Ličina ob takšni kartoteki na svobodi?
Nekateri viri pravijo, da je izjemno nenavadno, da je nekdo, ki ima takšno kartoteko kot jo ima Anis Ličina, na svobodi. Detajle njegovega pregona in to, v kolikšni meri je družbi že odplačal svoj dolg in po kakšnih standardih, je seveda potrebno še preveriti, če se to sploh da, toda resnici na ljubo, tihotapiti migrante, biti del obsojenega narkokartela, oropati črpalko…In biti na svobodi…Nekaj tu ne gre skupaj.

Anis Ličina (Foto: Družbena omrežja)

Kot ste najbrž že sklepali, nekateri namigujejo, da naj bi bil Anis Ličina tajni policijski sodelavec. Če je to res, kako si razlagati njegovo vlogo na protestih v petek, kaj predvidevati, da se bo zgodilo na protestih petega novembra, kaj je v resnici načrt z Ličino in kdo vse ga pozna?

Namerava “globoka država” Ličino izkoristiti za napad na vlado?
Ena od hipotez bi lahko bila, da ima “globoka država”, ki seveda želi zamenjati trenutno vlado, svoje ljudi v policiji, ti ljudje pa nameravajo Ličino izkoristiti za to, da bo organiziral in tudi pomagal netiti nasilje na novembrskih protestih in provocirati policijo. Na možnost takšnega scenarija je javnost in tudi slovensko vlado seveda potrebno opozoriti, da lahko pristojni primerno reagirajo.

Anonimni pisec

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Check Also
Close
Back to top button