Politika

Nove laži, ki jih levičarji izvažajo v tujino: Na uredništvo ZDF posredovala celo slovenska gledalka!

Sramujte se vaših današnjih poročil – komentarja o političnem položaju v Sloveniji ob 17. uri. Ne vem ali ima ZDF v Sloveniji kakega svojega novinarja, ki vsaj razume slovenski jezik in ve vsaj nekaj o naši trenutni vladi,” se je v posebnem pismu uredništvu nemške ZDF odzvala Ana Hmelak iz Ljubljane.

Na nemški televiziji ZDF so imeli včeraj ob 17. uri prispevek o Sloveniji, ki je bil dolg 2 minuti in 20 sekund. Desnosredinsko slovensko vlado so primerjali z Viktorjem Orbanom, predvsem so govorili o domnevnem trpljenju in preganjanju pravičnih novinarjev.

Predvajali so sicer kratek izsek izjave Janeza Janše, ki je bil dolg 13 sekund, glavno besedo pa so imeli trije: direktor Radia Slovenije Mirko Štular, publicist in študent Sorosove univerze v Budimpešti Luka Lisjak Gabrijelčič in medijski “strokovnjak” Marko Milosavljević.

Štular je novinarjem ZDF povedal, da bo decentralizacija prerazporejanja denarja slovenskim medijem pomenila izgubo mnogih, za “javnost” pomembnih vsebin in povzročila drastično spremembo slovenske medijske pokrajine na slabše. Marko Milosavljević je nemškim novinarjem “zaupal”, da bo decentralizacija prinesla največ koristi medijem in televizijam, ki so blizu “oblasti”. Luko Lisjaka Gabrijelčiča so, ki ima zaradi odnosa Viktorja Orbana do Soroseve univerze še poseben “pik” nanj, uporabili za to, da je “razložil”, da Orban v Sloveniji dela podobno kot je že poprej počel v Severni Makedoniji. Trolist ogroženih, pristranih in užaljenih.

Slovenska gledalka opazila, da gre za hud novinarski zdrs
Oddajo so na spletu opazili tudi številni Slovenci. Gledalka Ana Hmelak je takoj po oddaji v uredništvo poslala kritično pismo in poudarila novinarsko neznanje pri produkciji prispevka. “Sramujte se vaših današnjih poročil in komentarja o političnem položaju v Sloveniji ob 17. uri. Ne vem, ali ima ZDF v Sloveniji kakega svojega novinarja, ki vsaj razume  slovenski jezik  in  ve vsaj nekaj o naši trenutni vladi,” je v pismu uredništvu ZDF zapisala Ana Hmelak in dodala: “Slovenski novinarji, ki vam posredujejo take informacije in ki so bili verjetno nekoč komunisti in so zdaj na primer liberalni socialisti, vam niso sposobni in vam tudi nočejo posredovati pravih in resničnih  informacij o naši vladi.”

 

Njeno pismo objavljamo v celoti (originalno pismo v nemščini je pod tekstom):

ZDF  Poročila – komentar o politični situaciji  v Sloveniji danes ob  17. uri

Spoštovane gospe in gospodje!

Sramujte se vaših današnjih poročil – komentarja o političnem položaju v Sloveniji ob 17. uri.  Ne vem, ali ima ZDF v Sloveniji kakega svojega novinarja, ki vsaj razume  slovenski jezik in ve vsaj nekaj o naši trenutni vladi.

Za kaj takega nimate nikakršne pravice!  Najprej se naučite jezika, nato pa se pozanimajte o dejanski politični situaciji v naši državi! Tudi Nemčija ni neka perfektna država. Namesto, da poročate o političnih in drugih težavah v Nemčiji, poročate o politikah in politikih v drugih državah. Jemljete si svobodo (pravico), da veste vse o vsem, ampak v resnici ne veste ničesar!  Slovenski novinarji, ki vam posredujejo take informacije in, ki so bili verjetno nekoč komunisti in so zdaj na primer liberalni socialisti, vam niso sposobni in vam tudi nočejo posredovati pravih in resničnih  informacij o naši vladi.

Sprašujem se samo, ali ste bili za laži o naši vladi pri današnjih poročilih ob 17. uri kakorkoli nagrajeni!

Lepo vas pozdravljam in ponavljam ”sramujte se!”

Ana Hmelak

Ljubljana, 27.10.2020

 

Sara Kovač

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button