Politika

Največ zaslug za dvig podpore DeSUS imajo “uporniški” poslanci – sedanja vladna koalicija pa ima kljub hudim medijskim napadom še vedno podporo močne večine!

Poročali smo že o javnomnenjski raziskavi, ki jo je opravil Parsifal – po njej imajo koalicijske stranke med volivci več kot 50-odstotno podporo, kljub močni negativni kampanji medijev v rokah levih političnih in gospodarskih struj ter političnim napadom levih opozicijskih strank.

Če bi bile volitve v državni zbor to nedeljo, bi med tistimi, ki se bodo zagotovo udeležili volitev in so opredeljeni, največ volivcev svojo podporo namenilo stranki SDS (31,7 odstotka), sledi LMŠ (17,4 odstotka), SD (12,5 odstotka), NSi (10,2 odstotka), DeSUS (8,8 odstotka) in Levica (7,7 odstotka). Najbolj opazna je rast Demokratični stranki upokojencev Slovenije, ki se jim je podpora v tednu, ko zavrnili ultimat predsednika Karla Erjavca o izstopu iz koalicije, kar podvojila. Med opredeljenimi pa ima kar 11,3-odstotno podporo.

Zagotovo je zanimivo, da je tudi stranki DeSUS narasla podpora, verjetno pa bodo anketarji iz nabora tranzicijske levice to interpretirali kot posledico vrnitve Karla Erjavca na prestol ter njegove odločne politike proti sedanji vladi. A resnica je ravno obratna: Podpora DeSUS je zrasla šele tedaj, ko so njeni poslanci zavrnili izstop iz koalicije in bodo v primeru, če bo vodstvo stranke vztrajalo pri povezovanju z levim četverčkom KUL, izstopili iz stranke ter ustanovili samostojno poslansko skupino. Jasno je, da bo v tem primeru javnomnenjska podpora DeSUS strmoglavila.

Poslanci stranke DeSUS. (Foto: STA)

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button