Politika

Kratek spomin Marjana Šarca: Priznal, da je poklical Jenulla in mu dal obljubo glede protestov, a je ni držal!

Nov vikend, novi šarcizmi nekdanjega predsednika vlade Marjana Šarca. Njegov medijski guru Matej Špehar je na naslovnici spletne strani LMŠ zapisal pompozni naslov Marjan Šarec: Nam je pomembno, kakšna vlada je in koliko lahko naredi. Dobrega, ne škode. Glede na to, da je Šarčeva vlada pustila skladišča z nujno zaščitno zdravstveno opremo popolnoma prazna, bi lahko še enkrat premislili, preden izustijo še enega izmed svojih “Radio Ga Ga” domislic.

Predsednik stranke LMŠ Marjan Šarec laže, to potrjujejo tudi številni medijski ulovi njegovih neresnic, in se tega sploh ne zaveda. Kot kaže pa ni kaj dosti bolj inteligenten medijski guru LMŠ-ja Matej Špehar, saj bi razgledan piarovec resne stranke hitro umaknil očitno laž, ki sta jo zapisala. “En dan prej sem poklical Jašo Jenulla in mu zagotovil, da ne jaz, ne naši člani ne bomo prisotni, sploh pa ne pod znamko LMŠ, saj bomo željo kolesarjev, kdor koli že bodo, upoštevali. Tako je tudi bilo. Tisti, prvi, petek in tudi vse naslednje,” so zapisali Šarčevo cvetko na uradni strani stranke.

Vir: spletna stran LMŠ

Gre seveda za še eno v vrsti zavajanj, saj sta se protestov udeleževala tako Šarčev šef v senci Damir Črnčec kot tudi Špehar. Le-ta je s kamero prešteval število protestnikov. Mogoče je Šarec pozabil, da je policist na sliki, ki se je slikal s protestnikom na enem izmed protestov prav podpornik njegove stranke?

Damir Črnčec je ne le vabil na proteste, temveč se jih je tudi udeleževal. Vir: družbena omrežja

Policist Sandi Sheikha – fotografijo naj bi posnel Špehar, očitno pa je policist politično močno opredeljen. (Foto: Facebook)

Novo cvetko v besedilu pa si je privoščil tudi o svojih sokolegih v opoziciji. “Smo štiri različne stranke, s svojimi različnimi pogledi. Tudi različnega izvora in nastanka. A to ne pomeni, da smo sprti. V politiki je pač tako, da smo si hkrati tekmeci in partnerji,” modruje strokovnjak za prazne bazene Šarec.

Vir: spletna stran LMŠ

Njegov spomin je zelo kratkotrajen, saj je pozabil, kako je njegov glavni operativec Damir Črnčec s pomočjo največje komercialne televizije POP TV uničeval takratne koalicijske partnerje SD, SMC, Desus in SAB. Slovenski državljani pa smo namesto projektov, ki bi bili v dobrobit države, spremljali limonado kreganja in prepiranja znotraj koalicije.

Marjan Šarec kritiziral pogajalsko taktiko Janše v Bruslju, a sam si ni upal nastopiti v Evropskem parlamentu

“Vendar zato, ker je nekaterim osnovno poslanstvo, da so v vladi, ne glede na to, kakšna in katera je. Če bi bilo še enkrat, bi storil isto, ker sem ravnal po svoji vesti,” je Šarec ponosno povedal, da bi še enkrat vrgel puško v koruzo. Za to dejanje mu je hvaležen član Slovenske demokratske stranke Nejc Brence“Tudi meni je to pomembno. Zato sem vesel, da je Marjan Šarec odstopil in dal priložnost vladi Janeza Janše, da dela v dobro Slovenije. Rezultati se že kažejo,” je zapisal Brence.

Marjan Šarec in ostali politični igralci njegovega kova si še do danes niso opomogli zaradi odličnega dela Janševe vlade pri pogojevanju za evropska finančna sredstva v prihodnjih sedmih letih. Ves čas obiska predsednika vlade Janeza Janše so hujskali proti Poljski in Madžarski in o njihovem pravnem sistemu. Tanja Fajon pa ne pisne niti besedice o makedonskem pravnem sistemu in svojem prijatelju Zoranu Zaevu.

 

Ob koncu pogajanj je sledil šok za Marjana Šarca kot za vse ostale. Sedanja vlada je izpogajala 10,5 milijard sredstev, od tega 6,6 milijard nepovratnih sredstev. Bolečina je za Marjana Šarca toliko večja, ker je zaradi njegove poteze, da ponudi odstop kot predsednik vlade, vsa tranzicijska levica odrezana od korita. Za razliko od Janše si Marjan Šarec ni upal niti nagovoriti evropskih poslancev v Bruslju. Njegov izgovor pa spada na raven obiskovalca osnovne šole, da bi ga tako ali tako spet vsi napadali.

Nov teden, nove domislice Marjana Šarca. (Foto: Posnetek zaslona, stranka LMŠ)

Hodil k Orbanu, Srbom obljubljal vpeljavo srbskega jezika v osnovne šole in kot pudelj spremljal ljubljanskega župana Jankovića v Moskvo
Marjan Šarec resnično deluje na trenutke kot glavni junak iz filma Memento. V času sedanje vlade je večkrat kritiziral sodelovanje z madžarskim predsednikom vlade Viktorjem Orbanom. Med drugim je bil kritičen do Janše, da je sodeloval v enem izmed posvetov preko videokonference s srbskim predsednikom Aleksandrom Vučićem.

Marjan Šarec in srbska predsednica vlade Ana Brnabić. foto: Arhiv Nova24TV.

A smo ga hitro spomnili, kako je na Madžarskem predsedniku madžarske vlade Orbanu govoril sladke besede o sodelovanju. Ne spominjamo se, da bi govoril o kakšnih kršitvah človekovih pravic in nespoštovanju prava. Podobno je v zadevi s Srbijo, kjer so v Beogradu imeli skupno zasedanje s srbsko vlado. Med drugim pa jim je še obljubil uveljavitev srbskega jezika za njihovo manjšino v Sloveniji v osnovne šole.

Zelo zanimivo bi bilo vprašati Šarca o obisku v Moskvi, kjer je izgledal kot “psiček na vrvici” ljubljanskega županja Zorana Jankovića. Zakaj ga ni hotel sprejeti ruski predsednik Vladimir Putin, nam lahko odgovori Šarec v naslednji tedenski kolumni. Ali je šlo zgolj za podpisovanje pogodb med Moskvo in Ljubljano in podpisovanje poslov Petrola z ruskimi energetskimi giganti, ostaja skrivnost.

Marjan Šarec in Zoran Jankovič skupaj v Moskvi. Foto: STA.

Marjan Šarec, kje je šola v Kamniku?

V času županovanja se je Marjan Šarec zapletel v škandal za izgradnjo in obnovo dveh osnovnih šol v Kamniku. Projekt je prevzel od svojega predhodnika, dolgoletnega župana Kamnika Antona Smolnikarja. V začetni fazi projekta ga je pocenil, a so se nato številke hitro dvigale.

Tako je v času županovanja Marjana Šarca izginilo neznano kam en milijon in petsto tisoč evrov, kar še vedno ostaja misterij v lokalnem okolju Tuhinjske doline. Šarec je v začetku poslušal strokovnjake in investicijo cenovno prepolovil. A že po dobrem letu sedenja na županskem stolčku v Kamniku se je naučil politične obrti lokalnih šerifov iz bližje okolice.

Osnovna šola Frana Albrehta v Kamniku. (Foto: Kamnik.info)

Odprto je ostalo vprašanje, kaj se je zgodilo na občini, da si je takratni župan Marjan Šarec, ki je sprva spoznal, kakšno gospodarsko škodo bi lahko naredili mestu s takšno drago in nepremišljeno investicijo, nato spet povsem premislil. Morda je nanj pritisnil gradbeni lobi, morda so bili vzroki v kakšnih drugih vzvodih. “Vem le to, da se je v začetku aprila 2011 župan dobesedno čez noč spreobrnil in spet začel zagovarjati megalomanski projekt šol in tako pozabil na racionalizacijo,” je v pismu uredništvu Nova24TV napisal Tomaž Schlegl.

Z Arhitekturnim ateljejem Uršule Lenščak naj bi po njegovih besedah Marjan Šarec kmalu zatem prekinil vse stike. Le-ta je razkrila škodljivosti projekta, ki bi naj nastal v času Šarčevega predhodnika.  Šola Toma Brejca je tako narasla na enormnih 12 milijonov, šola Frana Albrehta pa je bila po naših virih ocenjena celo na 21 milijonov, kar skupno znese enormnih 33 milijonov evrov davkoplačevalskega denarja. Marjan Šarec, kje je šola?

Luka Perš /Nova24tv.si

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button