Connect with us

Pozdravljeni, kaj iščete?

Politika

Jelko Kacin in Milan Krek o početju influencerjev: “Potrebujemo več empatije in pozitivne energije, manj egotripa!”

kacinkrekpirkovič
Jelko Kacin, Dr. Milan Krek, Igor Pirkovič (Foto: Posnetek zaslona)

V torkovem Odkritem z Igorjem Pirkovičem na RTV sta gostovala Jelko Kacin, uradni govorec vlade in Dr. Milan Krek, direktor NIJZ. Odkrito so spregovorili predvsem o negativnem vplivu tako imenovanih influencerjev na spopadanje s še vedno trajajočo grožnjo covida-19.

Dotaknili so se številnih tem, od funkcij NIJZ in vlade do tega, kakšno škodo s svojim pomanjkanjem empatije in znanja počnejo taki imenovani “influencerji”.

Jelko Kacin je povedal, da ljudje pogosto napačno razumemo funkcijo NIJZ-ja in Dr. Milana Kreka. Dejal je, da NIJZ nima funkcije izvršilne oblasti, da oni ukrepe lahko zgolj priporočijo, zato je potrebno Kreka, kadar ne odgovori neposredno na vprašanja, razumeti v tem kontekstu: v bistvu trdi, da nima funkcije ministra. Izpostavil je še, da je brezbrižna pripravljenost škodovati svojim sodržavljanom znak pomanjkanja empatije, predvsem do najbolj ogroženih in kot se je izrazil, znamenje “egotripa”.

Covid-19 povzroča cel kup zdravstvenih težav, ki jih influencerji zanemarjajo
Krek je opozoril, da “influenserji” in nasploh vsi skeptiki do ukrepov, ki o covid-19 označujejo za “kašelj” ali “gripico”, v svoji argumentaciji zanemarjajo, da se o virusu od samega začetka ni vedelo skoraj nič, zdaj pa o njem pridobivamo vse več informacij. Zdaj vemo, da ne gre le za obolenje, ki škoduje dihanju – kar je en vidik delovanja omenjenega virusa, ki res manj vidno prizadene mlajše – ampak, da gre za obolenje, ki ima več aspektov in posledic: povzroča strdke, škodi ledvicam, jetrom, na koncu tudi možganom.

Gosta sta se dotaknila tudi vedenja poslanca Janija Möderndorferja, ki v DZ ni nosil maske in je z gnusom zavrnil masko, ko mu jo je odstopil kolega iz SDS. Krek je izrazil prepričanje, da bo poslanec gotovo kaznovan, še zlasti zaradi tega, ker bi kot del izvršilne oblasti moral dajati zgled. Je pa Kacin pojasnil, da mediji, ki so pogosto kritični do domnevne nekonsistentnosti poslancev in politikov nasploh, svoje fotografije, ki naj bi to dokazovale, jemljejo iz konteksta (ne kot v primeru Möderndorferja). Ko se pogleda celotne posnetke, se potem večinoma izkaže, da politiki večinoma nosijo maske in da jih snamejo le kadar, na primer, govorijo.

Videposnetek celotnega pogovora med Jelkom Kacinom, Dr. Milanom Krekom in Igorjem Pirkovičem si lahko ogledate tukaj.

Aleš Ernecl

Kliknite za komentar

Leave a Reply

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Oglasi Qries
Oglasi Qries

Kdo je najbolj nesposoben za predsednika vlade?

Tanja Fajon, evropska poslanka SD
Luka Mesec, poslanec Levice
Alenka Bratušek, predsednica SAB
Marjan Šarec, predsednik LMŠ

Facebook

Ostali Prispevki

Kolumna

Že dvajset let se ukvarjam z reševanjem osebnih in poslovnih kriz, ki so nastale zaradi osebnih motenj, katere izhajajo iz otroštva. Tako sem se...

Politika

Kazni zaradi kršenja številnih odločb. neupoštevanja odloka o zbiranju ljudi na javnem kraju v času koronavirusa, grožnje predsedniku vlade, grožnje policistom, neupoštevanje policijskih odredb,,...

Kolumna

V kolikor nekdo želi voditi Slovenijo v »zdravo« prihodnost, mora nekdo dobro poznati potrebe in potenciale njenih prebivalcev. Pa jih? A sploh vemo, kdo...

Politika

Tako patetično se levičarji “igrajo” pred njihovimi nosovi, da bi reagirali in jih nato prikazovali kot fašiste!