Svet

Ameriški predsednik Donald Trump: “Velike novice iz Pensilvanije. Zelo velik kup nelegalnih glasovnic, ki ne morejo biti preverjene. Nameščene volitve!”

Ameriški predsednik Donald Trump je v ponedeljek, 21. decembra 2020 sporočil, da prihajajo velike novice iz Pensivalnije. Šlo naj bi za nove dokaze, ki kažejo, da je nekdanji ameriški podpredsednik Joe Biden lahko zmagal samo z ilegalnimi glasovnicami.

“Velike novice iz Pensilvanije,” je sporočil ameriški predsednik Donald Trump in povedal, da je bil v Pensilvaniji odkrit še en kup ilegalnih glasovnic katerih izvor je nemogoče ugotoviti. Trump je pri tem še enkrat poudaril, da gre za nameščene volitve.

Ameriški predsednik Trump je na noč predsedniških volitev 3. novembra 2020 v Pensilvaniji vodil za skoraj 700 tisoč glasov. Nato se je ustavilo štetje, poslalo volilne opazovalce domov in nato v zgodnjih jutranjih urah brez kakršnegakoli nadzora nadaljevalo s preštevanjem glasov, zaradi česar je nekdanji ameriški podpredsednik Joe Biden začel loviti Trumpovo vodstvo.

Kako je potekala volilna prevara v ZDA na Nova24TV spremljamo od prvih ugibanj, da nekaj ni bilo v redu na zadnjih ameriških predsedniških volitvah. Poročali smo o nepravilnostih pri štetju, volilni prevari, nenormalno visoki volilni udeležbi, ki je v nekaterih okrožjih v ključnih državah presegla celo 200 odstotkov, prevažanju glasovnic, njihovem ilegalnem tiskanju in vseh drugih načinih, ki so se jih demokrati posluževali, da bi Bidnov poraz spremenili v zmago.

Te dni se pred zakonodajnimi telesi v ključnih zveznih državah odvijajo pričanja glede volilne prevare. Nova razkritja pa še vedno uspejo osupniti javnost.

Neverjetne razsežnosti volilne prevare
Nekdanji župan New Yorka in vodja za strategijo Trumpove kampanje Rudy Giuliani je pričo, upokojenega časnika za informacijsko vojskovanje, polkovnika Phila Waldrona pred zakonodajalci v Pensilvaniji vprašal koliko od 600 tisoč glasov, ki so bili prišteti v enem takih sumljivih skokov je šlo za Bidna. Waldron je razkril, da je takih glasovnic bilo čez 570 tisoč. Trump je po drugi strani v tem intervalu prejel zgolj 3.200 glasov. Zbrano občinstvo ni moglo verjeti slišanemu. Planilo je v smeh.

 

Osrednji mediji radi izpostavljajo, da vrsta tožb na račun volilne prevare ne uspeva, a pozabljajo, da Trumpu ne pomaga prav nič, če mu sodišče ugodi. Zaupanje v poštene in demokratične volitve v Ameriki  je bilo s predsedniškimi volitvami 2020 zamajano. Ne bo ga lahko povrniti. Če kaj, mora Trump ravno zaradi zavajanja medijev in vseh, ki živijo v strahu pred njimi prvo pokazati razsežnosti volilne prevare Američanom na najbolj dostopen in razumljiv način.

 

Kot je na zaslišanju pred ameriškim senatom povedal sodnik Ken Starr je bil del tožb vezanih na volilno prevaro na predsedniških volitvah 2020 zavržen zaradi proceduralnih napak, ne zaradi manka vsebine. Senator Rand Paul je pri tem izpostavil, da so se sodišča skozi zgodovino otepala naloge, da bi presojala volitve. Nihče namreč ne želi ogroziti svoje naslednje izvolitve.

Ivan Šokić

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja

Back to top button